Recepten
Wist je dat bij de Inloop in Doorn alleen vegan (plantaardig) eten wordt geserveerd? Wil je je ook eens laten te verrassen door één van deze heerlijke gerechten? Kom langs bij de Inloop Doorn
Kokos/walnoot snoepje
Benodigheden:
gecondenseerde Kokosmelk (AH) 300 ml
geraspte Kokos 200 gr
Verkruimelde of kleine stukjes ongezouten walnoten100 gr
80% pure chocolade
Bereidingswijze:
Maak een mengsel van de gecondenseerde kokosmelk, kokos en stukjes walnoten.
Vorm er 2 sushirollen van in folie en leg het een half uur in de koelkast.
Smelt de chocolade in een kommetje in heet water.
Pak de rollen en haal de folie eraf. Besmeer de rollen met de gesmolten chocolade en leg het een half uur in de koelkast. (zonder folie).
Snij het in sushi plakjes en smullen maar.
Indiase rode Linzencurry
Een van onze succesnummers is Indiase Dahl ook wel rode linzencurry genoemd. We eten het hier met zilvervliesrijst en een salade ( bv van ijsbergsla, tomaat, komkommer, dressing van azijn, olijfolie peper en zout) De Dahl wordt geserveerd met verse koriander on top. En voor de crunch een klein handje naturelchips. De ingrediënten van Dahl zijn niet duur en het is eenvoudig te maken
Recept 4 personen:
-225 gr droge rode ( eigenlijk oranje van kleur) linzen gewassen/gespoeld met water
-1 groentebouillonblokje
-1 ui gesnipperd
-2 teentjes knoflook fijngesneden of uitgeperst
-1 cm verse gember fijngesneden
-1 theelepel kurkuma ( geelwortel)
-1 theelepel komijnpoeder
-400 ml kokosmelk volvet
-400 ml tomatenblokjes uit blik
-400 ml water
-peper en zout naar smaak.
-kokosolie of neutrale olie
*fruit de ui op laag vuurtje in wat olie tot glazig, voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg gember, kurkuma, komijn toe en bak 2 minuten. Dan tomatenblokjes erbij en 3 minuten bakken. Linzen erbij en 1 minuut mee fruiten. Kokosmelk, water en bouillonblokje toevoegen en in ongeveer 30 minuten gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Eventueel extra water toevoegen. Let op droog koken, linzen nemen veel vocht op.